top of page

Informácie do e-shopu: Kniha Kult Zmeny

Základné parametre:


Rozmer: 13 x 20 cm

Počet strán: 144

Väzba: mäkká knižná

ISBN: 978-80-974420-0-2


Anotácia:



Toto je kniha aj o vás! V množstve osobných a absolútne autentických zážitkoch a príbehoch z autorkinho života sa nájdete aj vy.


Vrátite sa do situácií, ktoré vám zmenili život a určite až do vášho detstva. Zamyslíte sa nad tým, ako sa rozhodujete a ako sa meníte vy a ľudia okolo vás.


Uvedomíte si, že nič nie je večné. Každé ráno začína náš nový život a je len na nás či mu dáme aj nový scenár, alebo ostaneme pri tom včerajšom.


Kult zmeny však nie je tak úplne motivačná literatúra. Nie je to ani úplne príbeh, ale je to úplne o živote. O živote, ktorý je autentický a pravdivý. Každý deň sa nám mení pred očami. Zmeny sú rýchle aj pomalé, niektoré si takmer nevšimneme a niektoré nám doslova berú dych aj pôdu pod nohami. Zmeny sú hybnou silou našich dní, našich snov aj ambícií.


Sú dynamikou našich životov, ktorá nám nedovolí zastať a núti nás kráčať ďalej aj v momentoch, keď presne nevieme, čo potrebujeme zmeniť. Zmeny sú to, čoho sa bojíme, aj to, po čom najviac tužíme. Chceli by sme zmeniť svet, zmeniť svojich partnerov, zmeniť politikov, zmeniť počasie, niekedy by sme chceli zmeniť každého okolo seba, ale zabúdame, že to jediné, čo zmeniť skutočne môžeme, sme my. A hoci to znie jednoducho, často snahy niečo na sebe zmeniť sú naše najťažšie skúšky.


Pre koho je kniha napísaná?


Je úplne pre každého, kto sa nebojí pozrieť do svojej minulosti, pomenovať svoju prítomnosť a má odvahu aspoň uvažovať o zmene... čohokoľvek v budúcnosti.

Je pre každého, kto sa práve nachádza na životnej križovatke, alebo iba uvažuje nad tým, že sa na ňu vydá.


Venujte Kult zmeny tým, ktorým by ste zmenu dopriali, o ktorých viete, že po nej túžia, ale možno stále nemajú dosť odvahy.

Venujte ju sebe, ak si chcete spomenúť na svoju životnú cestu.




Recenzie:


1. Názor Michala


Milá, Stela,

so záujmom som si prečítal tvoju knihu a zhltol ju ihneď počas víkendu. Nevedel som, čo mám od knihy očakávať. Dozvedel som sa o tebe veľa vecí. Boli to úsmevne ale aj veľmi silne miesta knihy. To však nie je to najdôležitejšie. Pozitívne aj negatívne veci, ktoré sa stali tebe, alebo nám všetkým analyzuješ s chirurgickou presnosťou. Neraz by som hľadal slova ako to vyjadriť a urobila si to za mňa.

Mila Stela, od prvotiny autora sa neraz očakáva, že kniha nemusí byť dokonalá, pretože sa autor ešte len hľadá. V tvojom prípade ta vnímam ako vyzretú autorku, ktorá neplytvala opismi na miestach, kde človek má byť konkrétny a nedáva si ruku pred ústa, kde má byť otvorený. Tvoja kniha ma prekvapila a verím, že podobne pozitívne prekvapí aj mnohých iných. Má na to tie najlepšie predpoklady.

Michal


2. Názor Blažeja


Milá Stela,

Vaša kniha je famózna, bol to priam zážitok pre mňa cez tie strany si vás trochu lepšie spoznať; skutočne ma prekvapila vaša priamosť, otvorenosť, popis veselých príhod so skvelým humorom (napr. že mať dlhé vlasy môže byť dosť nafigu pri telesnej láske), alebo smutných, náročných udalostí života s vhodne zvolenými, krásnymi slovami plnými lásky. Samozrejme, vo vašej knihe som našiel veľa zaujímavých myšlienok, veru, často som nad tým rozmýšľal, čo som si práve prečítal. Bol som skutočne veľmi zvedavý na to, akú knihu ste napísali, snažil som sa nemať predsudky pred čítaním, i keď podľa názvu a podľa toho, aké populárne sú v súčasnosti knihy o tom, ako sa máme sám sebe pomáhať, vyjsť z "komfortnej zóny", zmeniť svoj život, rozmýšľanie atď., veru, možno som mal malé predsudky. O to väčšia bola moja radosť, že už po pár stranách som si uvedomil, že moje neopodstatnené predsudky naozaj sa nenaplnili a mal som možnosť si prečítať ako štýlom, tak aj obsahom skutočne jedinečnú knihu - odvážnu, vtipnú, ktorá miestami skoro až núti čitateľa sa zamyslieť nad tým, čo si práve prečítal.

Takže ďakujem vám ešte raz za skvelú knihu, teším sa na pokračovanie Blažej


3. Názor Erika


Ahoj,

som síce ešte len na strane 92 knihy Kult Zmeny, ale mám pocit, ako keby si tú knihu napísala pre mňa.

ďakujem ti, Erik


4. Názor Evi


Ahoj.

Prepáč, ale musím....

Čítam knihu, položím ju po pár odstavcoch, premýšľam....a takto to ide dokola.

Avšak, po prečítaní kapitoly "rozhodnutie" kniha ležala dlho a takisto veľmi na dlho som sa zamyslela. Uvedomila som si, že mnoho rozhodnutí v mojom živote, respektíve v živote (období) môjho manželstva, súvisí práve so vzťahovou väzbou s rodičmi, či už mojimi alebo rodičmi manžela. Sú banálne, každodenné rozhodnutia, ktoré väčšinou nič neznamenajú...

Sú tu ale vážne a osudové rozhodnutia, ktoré zmenia život úplne a navždy. Možno si to mnohí ani neuvedomujeme, ale obrovský vplyv na naše rozhodnutia má okolie a hlavne najbližšia rodina. Pretože vo chvíli keď potrebuješ pomoc, radu a hlavne oporu - nikto tu nie je....a tak je to všetko na tvojich pleciach....a žiaľ, keď sa rozhodneš nesprávne, čo si s určitosťou po čase uvedomíš, len plačeš a plačeš. A tá chvíľa prišla po tvojej kapitole....kiežby som tak mohla vrátiť čas....

Nehnevaj sa, že som to takto zo seba dala von. Ale tá tvoja kniha je TOP ❤

Eva


5. Názor z portálu Ahoj kniha


Zmena je život a život je pes. Občas veselý, občas hladný a s penou na papuli, pričom nie vždy je jasné, či pes vrtí chvostom alebo chvost vrtí psom. Nad variabilitou a dynamikou života sa zamýšľame snáď všetci, no Stela Gabriel, autorka knihy Kult zmeny, takéto úvahy nenechala len tak. Rozpracovala ich, podčiarkla a podala s takou vôňou človečiny, ktorá čitateľom v mysli otvára „foajé“ ich vlastného životného divadla.


Ako sama autorka píše, nejde o motivačnú literatúru, ide o literatúru života, ktorý je, aký je. V Kulte zmeny si tak môžete prečítať veselé, no aj veľmi neľahké príhody, ktoré človeka menia raz milimetrovým hladkaním, inokedy fackou, ktorá zasiahnutého odpáli na kilometer od jeho ekvilibria.


S autorkinými úvahami sa dá polemizovať a plasticky ich prežívať, pretože zvolený štýl knihy je veľmi autentický, úprimný a vybrúsený profesionálnym prejavom kreatívneho človeka. Spomínanú autenticitu považujem za najväčšie plus knihy. Nosné témy knihy, teda život, zmena a ich vzájomné premenné, sa len ťažko vyhnú istým floskulovitým vyjadreniam, no netreba sa báť, že čitateľ uviazne v plytčinách. Osobný prežitok a poetické úvody ho hneď posunú hlbšie.


Kult zmeny mi umožnil nahliadnuť do života iného človeka, a tým nastavil zrkadlo mojej neraz pasívnej až otupenej spokojnosti. Dovolil mi uvedomiť si, ako sa vyrovnávam so želanými aj nechcenými zmenami a zhodnotiť, kedy chvostom vrtím ja a kedy chvost vrtí mnou. Haf, haf.

Napriek hĺbke nenáročné, úprimné a zamyslenia hodné. Odporúčam.





bottom of page