top of page

UFF, ĽUDIA, TAK TOTO UŽ JE MOC… KEDY SA NÁM TOTO STALO?

Veľmi dlho som sa držala, nijako som sa nevyjadrovala, nekomentovala som žiadne príspevky, dokonca ani žiadnymi vtipnými memečkami k aktuálnemu dianiu som nechcela prispievať k tomuto tragickému rozdeľovaniu spoločnosti. Len som ticho a s čoraz väčším zdesením sledovala, čo sa to deje. A poviem vám, je mi smutno, priatelia. (Bude to dlhé…)


Je mi smutno, keď mám zrazu pocit, že ľudí, ktorých poznám roky, vlastne nepoznám vôbec! Ich príspevky, komentáre a bohorovné vyjadrovania sa k „zaručenej pravde“, mi doslova berú dych! Viete, mne je v podstate naozaj jedno, kto na ktorej strane barikády stojí. Nikomu neberiem jeho názor. Ale ten spôsob, akým si ho ľudia presadzujú a slovník, ktorý pri tom volia, ma doslova šokuje! Táto nebotyčná trúfalosť, drzosť a absencia akejkoľvek ľudskosti a spolupatričnosti, rozožiera aj moju, až do dnešných dní nekončiacu, nádej v to, že ľudia sú vždy dobrí! Zlí sú len vtedy, keď sú zúfalí, smutní, vydesení… ale udržať si aj v aktuálnej záplave marazmu a ľudskej krutosti túto moju naivnú vieru, je zjavne také nemožné, ako veriť, že Andersenove dievčatko sa zohreje poslednou zápalkou. To sa skrátka nedá.


A tak mi dovoľte, aby som aj ja uľavila svojim myšlienkovým pochodom, pretože tento príspevok jednej stránky (z ktorej mi je nevoľno), bol pre mňa zrejme poslednou kvapkou. A obzvlášť ma mrzí, že som naň natrafila na profile človeka, ktorého si vysoko vážim. Viete, sú takí, ktorí mu to lajknú a budú sa navzájom ďalej hecovať… no veľmi silácke fakt. Tá druhá strana barikády je väčšinou ticho. A hoci je to podľa mňa oveľa inteligentnejšie ako sa navzájom urážať a podnecovať k akejkoľvek segregácii, ja už som sa rozhodla, že vyčistím stôl. Nebudem ticho, ale napriek tomu si zachovám kultúru prejavu a moju hlbokú úctu ku všetkým, ktorí si tento môj príspevok prečítajú až dokonca.


Kto som ja, že si dovolím mať názor? A dokonca iný, ako nám diktuje oficiálny naratív? Tak v prvom rade možno viacerých napadne, že som nevzdelaná, tupá opica, dezolát a niekto minimálne retardovaný, kto nedokáže čítať, písať a nedajbože kriticky zhodnocovať fakty, ktoré mu neúnavne podsúva nenažraný zapredaný mainstream. Bohužiaľ, musím vás sklamať. Mám za sebou osem rokov na Gympli, potom prvú vysokú školu (História), potom rigorózne štúdium, ktoré kým som dokončila, už som študovala druhú vysokú školu (Žurnalistika), obe som ukončila s magisterským titulom, rigo s PhDr. a všetky svoje záverečné práce som, čuduj sa svete, napísala sama! 18 rokov sa hýbem v médiách, skoro 10 rokov budujem vlastný biznis na všetko, čo mám som si zarobila sama a poctivo! Je to záruka toho, že stopercentne viem, čo je stopercentná pravda? NIE! Je to záruka nejakej výnimočnej inteligencie? NIE! Súhlasím s tým, že mať či nemať vysokú školu, nerobí medzi ľuďmi priepastný rozdiel, ALE! V mojom prípade, sa cítim byť stopercentne spôsobilá povedať, čo si myslím, nakoľko som určite ďalej ako všetci tí, veľmi múdri, sčítaní a v aktuálnej situácii bezchybne zorientovaní spoluobčania, ktorí nie sú schopní napísať ani jedinú súvislú vetu bez gramatickej chyby.

Kto s týmto statusom tejto stránky súhlasí, u mňa nie je človek. A tá diskusia k nemu sa nedá ani komentovať… Prepáčte! Neexistuje argument, ktorý by bol dostatočne vedecky a aj ľudsky podložený, aby ma presvedčil, že sme v situácii, kedy by sme mali v rukách takéto obludné právo apartheidu! Vy, ktorí takýmto nápadom tlieskate, uvedomujete si vôbec, čo podporujete? Dokážete si vôbec predstaviť, kam až toto môže zájsť? Ste si naozaj takí istí svojou pravdou? Máte skutočne také nepriestrelné a overené fakty, že sa opovažujete prevziať zodpovednosť za niekoho zdravie a život? Aha, moment…to vlastne nechce nikto! Ale reči majú všetci.


Je to zúfalá situácia a dnes len ťažko s istotou povedať, či sa jej dalo predísť. Ale to ju skutočne musíme ešte zhoršovať? Prečo neobrátite svoj hnev na tých, ktorí toto celé spustili? Prečo radšej nesúdite tých, ktorí vám už dva roky klamú! A toto nie je žiadna dezinfo! Klamú, zavádzajú a zase len klamú! Ako je možné, že svoj strach a zúfalstvo ste ochotní bez mihnutia oka namieriť ako nabitú zbraň na svojich rodičov a deti??? Toto mi hlave neberie!!! To vy UŽ rodičov nemáte alebo EŠTE nemáte deti??? (Viem, čo vám teraz napadlo, ale čítajte ďalej, pretože aj ja som stratila blízkych!)


A prosím, nech sa nikto ani len neopováži na mňa útočiť ako na niekoho, kto je málo zodpovedný! Ja som 20 rokov nevidela svoju zdravotnú kartu! Toto zdravotníctvo som stála 0eur, čo však opačne rozhodne neplatí! Naozaj sa celý život snažím žiť zdravo a vyhýbať sa ťažkostiam a s obrovskou pokorou a rešpektom vnímam aj aktuálnu situáciu. Je to však stopercentná záruka? Iste, že nie! Ale tú vám predsa dnes nedá nikto a na nič! A prosím, už vôbec ma neobviňujte z toho, že som málo ohľaduplná a málo ľudská! Ja som človek, ktorý celý život robí všetko pre to, aby bol svet a ľudia v ňom stále lepší! Snažím sa byť pre ľudí v mojom okolí motiváciou a snažím sa aj reálne pomáhať. Roky do toho investujem vlastný čas, energiu a peniaze, a to nielen tie, ktoré sú od sponzorov mojich projektov. Moje vlastné!!! Pravidelne! Nielen dve eurá raz ročne na narcis! Nikdy s tým neprestanem, lebo verím, že to má zmysel. Ja viem, ako vyzerajú krízové centrá zvnútra. Nenávidím akékoľvek predsudky, už ako pätnásťročná som na roztrhaných rifliach nosila nášivku „Ľudia proti rasizmu“, dokonca v kamarátskych debatách som sa vždy zastávala homosexuálov a mám medzi nimi kamarátov. Ja som človek, ktorý zbiera cudzie smeti v horách! A vezmem vám aj poslednú vodu z mlynu, pretože viem, bohužiaľ, veľmi dobre aj to, ako vyzerá nemocničné oddelenie, na ktorom umierajú ľudia! Ja som držala za ruku môjho otca, keď umieral a držala som za ruku aj moju sestru, keď priviedla na svet svoju dcéru. Neexistuje sila, ktorá by ma donútila prestať chrániť tých, ktorých milujem! NIKDY! Keby sa len niekto okolo mojej matky alebo netere zahnal s touto ihlou, v ktorej NIKTO Z VÁS NEVIE, ČO V SKUTOČNOSTI JE, tak to by som asi veľmi rýchlo zabudla aj na slušný slovník, aj slušné správanie.


A ja sa teraz pýtam vás! Vy všetci, ktorí sa tu oháňate zodpovednosťou, máte plné ústa lásky a sebalásky, vy, ktorí roky obhajujete všetky farby dúhy, ktorí sa tvárite, akí ste eko, neúnavne bojujete za práva žien, detí v školských parlamentoch či práva zvierat, vy, ktorí obhajujete právo ľudí mať jedno, dve alebo dokonca žiadne pohlavie…tak teraz orodujete za to, aby ľudí ako som ja (a sú nás určite tisíce) nechali skapínať pred nemocnicou??? Vy teraz idete organizovať niečo len pre očkovaných? Alebo dokonca vymyslieť event očkovaní proti neočkovaným? Tak toto je už naozaj mimo moje chápanie! A pre mňa neexistuje ani ospravedlnenie pre takýto segregačný biznis!


Toto nie je útok na nikoho! Je to len môj názor a zatiaľ ho môžem povedať, hoci v tejto republike stále silnejú snahy, ktoré nás o túto vymoženosť chcú nadobro pripraviť. A možno sa im to podarí hneď potom, ako zavedú povinné očkovanie pre všetkých. Ja ľudí rešpektujem, snažím sa pochopiť, nikoho nepresviedčam, všetkým prajem len to najlepšie. Toto je boj aj za tých, ktorí so mnou nesúhlasia.


Ja nepodporujem očkovanie a nepodporujem ani neočkovanie! Podporujem právo ľudí rozhodovať sa zodpovedne a slobodne minimálne v takej citlivej otázke, akou je vlastné telo a zdravie.


Dnes niektorí bojujete za očkovanie všetkých, lebo vám to teraz takto vyhovuje. Ale možno je načase položiť si otázku, čo bude ďalej? Čo ďalšie dostaneme príkazom, čo nám zakážu alebo zabavia…pre dobro nás všetkých? Kedy si myslíte, že sa to už začne týkať aj vás?


Keby sa nedajbože stalo to, že by sa aj naše nemocnice (tak ako niektoré vo svete) zaplnili ľuďmi, ktorí sa dali zaočkovať, NIKDY V ŽIVOTE BY SOM SVOJ HNEV NEOTOČILA PROTI NIM A UŽ ABSOLÚTNE NIKDY BY MI NENAPADLO AKOKOĽVEK ICH TRESTAŤ A EŠTE VIAC ICH TRÁPIŤ! Uvedomte si, že aj toto sa môže stať…


Ja viem, že teraz ma čaká asi lynč od mnohých z vás. Ale nevadí, to znesiem, pretože som presvedčená, že toto je pre dobro nás všetkých. Ale vy, čo som mnou súhlasíte či už ste na vakcíne boli alebo nie, nebuďte ticho… zdieľajte túto myšlienku. Prosím. Ďakujem vám… Buďme (zase) ľudia.


bottom of page