top of page

Recenzie na Slovenskú baladu

Ďakujem za všetky krásne spätné väzby, ktoré ste mi poslali. Nesmierne si vážim Vašu podporu! Vyberám niekoľko pozdravov od Vás. :)


Dobrý deň, s maminou sme počuli úryvok z Vašej knihy Slovenská balada a úprimne, nepamätáme si, kedy sme počuli alebo čítali niečo také krásne, priezračne čisté a obohatené vôňou slovenských tradícii. Preto by sme veľmi rady získali túto Vašu knižočku, aby sme aspoň na chvíľku zastali v tomto "špinou zanesenom svete" a trošku pookriali.

Ďakujem. S pozdravom Alena


***


Veľmi sa teším... Keď som Vašu tvorbu počula na poslednej IV, riadila som auto a cez slzy dojatia pri počúvaní Vašich riadkov som skoro nevidela...

Píšete nádherne... Teším sa ja na Vašu ďalšiu tvorbu, Katka.


***


Ďakujem za báseň na stretnutí. Ste úúúžasná a som hrdá, že som ju počula od Vás naživo. Bol to nádherný zážitok. Podelím sa oň so svojimi vnúčatami.

Tatiana



***


Milá Stela, dnes mi prišla vaša knižka Slovenská balada. A tak som si v toto sychravé, októbrové popoludnie vychutnala pri šálke čaju toto milé dielko, pri ktorom nielen stíska slovenské srdce, ale aj hrdlo /mám dvoch dospelých synov/. Už keď som Vás počula čítať úryvok cez volebnú noc a potom na IV, tie verše ma chytili za srdce a hneď som si ju objednala. Ďakujem Vám a teším sa na druhú. Veľa tvorivých úspechov pre radosť všetkých verných Slovákov! Anna


***


Dobrý deň, ďakujem veľmi pekne za krásne verše vo Vašej knihe slovenská balada, ktorá mi dnes prišla. Vďaka aj za milé venovanie. Knihu po prečítaní darujem svojmu 13 ročnému vnukovi. Ďakujem ešte raz a prajem veľa tvorivých síl v tejto turbulentnej dobe.

S pozdravom Emília


***


Balada s veľkým B! Slovenská, nádherná, výstižná, dojímavá, jedným slovom bravúrna... túto krásnu Tvoju baladu by som povinne čítala deťom od ranného veku, v polročných intervaloch až do dospelosti🙏😊vďaka za ňu. Všetko dobre Ti želám. ❤️

Natália


***


Dobrý deň, pani Stela,

vypočula som si Váš rozhlasový vstup na IV a povedala som si, že tento Vami vytvorený skvost bude obohatením nielen pre mňa, ale aj pre moje kamarátky, ktoré si Vašou knižkou dovolím obdarovať.

Iva


***

Dobrý deň, milá Stelka,

ďakujem Vám srdečne za zaslanie Vašej krásnej knižky - Slovenská balada. Dorazila úspešne do cieľa. Čítam si z nej nahlas niektoré pasáže a mám chuť sa naučiť niektoré aj naspamäť, ako sme sa kedysi učili Mor ho od Sama Chalupku. Veľmi sa teším, že ste boli u nás v Malackách na Volebnej noci a o to viac ma potešilo, že ste sa stretli aj s majstrom Ťapákom. Verím, že v rámci svojej aktivity Prebúdzanie ducha s Juditkou, prednesie aj pár veršov zo Slovenskej balady. Zaslúžite si to. Zuzana


***


Dobrý deň, dnes mi prišla Vaša knižka Slovenská balada, za ktorú Vám zo srdca ďakujem. Potešila srdce aj dušu a dáva mi nádej do ďalších dní, pocit spolupatričnosti, hrdosti a chuť pokračovať a nevzdávať sa.

Prajem Vám ešte veľa takto krásnych diel.

S úctou, Estera


***



Dobrý deň,

nedalo mi nenapísať pár riadkov. Som poslucháčom IV a dňa 29.9.23 som si vypočul úryvok z Vašej novej knihy, ktorú pripravujete, Slovenská balada. Mám 60 rokov a priznám, že tak krásne opísane Slovensko som už v dnešnej dobe fakt nečakal. Až mi slzy vyhŕkli do očí.

Ste neuveriteľná a patrí vám obrovské poďakovanie. Hlboko sa pred Vami skláňam a vyslovujem úprimne ĎAKUJEM. Nielen za seba, ale aj za ľudí, ktorým ešte ostala v srdci láska k tomuto prekrásnemu kúsku zeme nazývaného Slovensko. Bola by obrovská škoda, keby to nevyšlo. Ak to bude v mojich silách určite by som Vám rád pomohol.

S pozdravom, Václav


***


Dobrý deň Váš prednes z Vašej básne v IV zaujal celú našu rodinu :) Tešíme sa na knihu Ďakujeme...


***


Dobrý deň prajem Stela Gabriel.

Dnes som prvý krát uvidel vašu tvár, ste krásna mladá žena. Do dnešného dňa som vôbec nevedel že existujete, vlastne vedel, no nedal som si súvislosti do logického sledu. Až dnes. Dozvedel som sa o vás prostredníctvom rádia IV, v ktorom ste 29.9.2023 prezentovala svoju najnovšiu knižku a čo ma naozaj fascinovalo bol váš prednes časti knihy, ktorú ste venovala našej krásnej vlasti.


Dlho som sedel a rozmýšľal nad tým čo som počul...a usúdil som, že musíte byť Bohom vyvolená a požehnaná. Vďaka za to, že ste. Mám už viac ako 70 rokov, od mala ma rodičia viedli k láske k vlasti čo je dnes niektorým ľuďom nepochopiteľné a na smiech, bohužiaľ. A zrazu zistím že nie som sám čo miluje svoju vlasť. Úprimne vám hovorím, je veľmi málo vecí čo ma v živote dokázalo tak uchvátiť ako toto vaše nádherné vyznanie. Ani na sekundu nepochybujem že to ide priamo z vášho srdiečka. Povedala ste že vlasť máte v svojom srdci a že je to jednoducho tak. Veľká poklona pre Vás milá Stela. Naša vlasť by potrebovala viacej takých ľudí ako ste vy. Držím palce, buďte stále sama sebou. Na vysvetlenie. Tá súvislosť ktorá mi dopla až dnes, súvisí s vašim dávnejším rozhovorom na IV ohľadom nemilej príhody, keď ste na prechádzke v parku našla muža na strome. Spôsob akým ste o tejto udalosti hovorila vo mne vzbudilo množstvo otázok o sile ľudského ducha a prístupu človeka k životu a k takejto, nie všednej udalosti. Držím palce, nech vás múzy neopúšťajú, robte ľudom stále radosť

Ladislav


***


Dobrý deň.

Váš úryvok z knihy pohladil dušu aj slzy vytlačil. Veru to naše Slovensko je tak nádherné a Slováci dobrí, len keby nezabudli na svoj rod , históriu , svoju rodnú zem. Veľmi túžim mať tento poklad doma.

Ďakujem vám z celého srdca ♥️

Evka


***


Milá Stela,

hneď po vypočutí úryvku z Vašej neuveriteľnej Slovenskej balady, ktorá mi do očí vohnala slzy a v predstavách som sa túlala po už zanedbaných lúkach, ktoré nám vďaka rôznym faktorom pred očami doslova miznú, som sa rozhodla, že Vás podporím. S láskou prijmem Vaše knihy a zahĺbim sa do ich čítania, už teraz sa na to teším. Viem, čo to obnáša, bojovať o sponzorov, len aby kniha vyšla.

Držím Vám palce na Vašej ceste, Prajem požehnané dni a hlavne slnko v duši, Katarina


Za úvodnú fotku ďakujem "Januliene", ktorej tvorbu nájdete tu: https://www.facebook.com/search/top?q=januliena






bottom of page